7 Kasım 2026, Cumartesi
ORTA MANŞET HABER

Şehitlerimiz Memleketlerine Uğurlandı

Giresun’un Alucra İlçesi Tohumluk Köyü Taflantepe mevkiinde Ramazan Bayramı’nın birinci günü henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşen askeri helikopterde şehit olan

791
Şehitlerimiz Memleketlerine Uğurlandı

 Şehitlerimiz Memleketlerine Uğurlandı

Giresun’un Alucra İlçesi Tohumluk Köyü Taflantepe mevkiinde Ramazan Bayramı’nın birinci günü henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşen askeri helikopterde şehit olan 7 kişi düzenlenen askeri törenle memleketlerine uğurlandı.

Resmi tören başlamadan önce Vali Hasan Karahan ve Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, tören alanında bulunan şehit ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ilettiler.

Ordu-Giresun Havalimanında düzenlenen askeri tören, şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Şehitlerimizin öz geçmişinin okunmasının ardından yapılan uğurlama konuşması ve dualardan sonra tören selamlama geçişi ile sona erdi.

Ordu-Giresun Havalimanında düzenlenen askeri törenin ardından iki ayrı askeri uçakla Ankara ve Malatya üzerinden; Jandarma Yarbay Saadettin Şahin ve eşi Nihan Şahin, Jandarma Kurmay Başkanı J. Plt. Kur. Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan Ankara’ya, Pilot Albay Hilmi Özer Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesine, Jandarma Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara Erzincan’ın Üzümlü İlçesine, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru Tokat’ın Zile İlçesine  uğurlandı.

Memleketlerine askeri törenle uğurlanan 7 şehidimizin cenaze törenine; Şehitlerimizin aileleri, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar,  Kuvvet Komutanları, Vali Hasan Karahan, Milletvekilleri, bölge illerinden gelen valiler, Ankara’dan gelen üst düzey protokol mensupları, Askeri ve Mülki erkan, Giresun ve Ordu il protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Paylaş

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır. Hakaret, küfür ve suç teşkil eden içerikler onaylanmaz.

İlgili Haberler

Tümü