7 Kasım 2026, Cumartesi
ORTA MANŞET HABER

ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki ikili temasları kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

802
ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ

 ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki ikili temasları kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşmede; bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mülteciler ile alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki iş birliği konuları ele alındı.

İkili görüşme, ABD Başkanı Obama'nın Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılan devlet ve hükûmet başkanları onuruna Beyaz Saray'da verdiği yemek sonrasında gerçekleşti.

Görüşmenin ardından yayınlanan basın açıklamasında, gerçekleştirilen ikili görüşmede bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mülteciler ile alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki iş birliği konusunun ele alındığı belirtildi.

DAEŞ’İ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK ÇABALAR

Basın açıklamasında, ABD Başkanı Obama’nın, şahsı ve halkı adına, Diyarbakır’daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için de şifa dileklerini ileterek, Türkiye’nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini teyit ettiği aktarıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama’nın, DAEŞ’i geriletme ve ortadan kaldırmaya yönelik ortak çabaları artırmak için neler yapılabileceği konusunu da ele aldıkları kaydedildi.

Paylaş

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır. Hakaret, küfür ve suç teşkil eden içerikler onaylanmaz.

İlgili Haberler

Tümü